torstai 15. elokuuta 2013

Matti hoitaa


Tänään se sitten tapahtui. Otin puhelun suoraan leijonan luolaan. Valmistauduin puheluun huolellisesti skannaamalla kaikki asiaan liittyvät asiakirjat yhdeksi pdf-tiedostoksi, ja liittämällä sen valmiiksi kirjoitettuun, vain osoitetta vailla olevaan sähköpostiviestiin. Näin ollen, mikäli Matti olisi halunnut tutustua asiaan tarkemmin, olisi tarvittu vain hänen sähköpostiosoitteensa lisääminen ja Send-napin painallus.Puheluun vastaa hämmästyksekseni hyvin rennon ja jopa huolettoman oloinen mies. Esittelen itseni, ja ryhdyn alustamaan puheluni syytä, kun Matti keskeyttää minut ja toteaa "Ai juu, tästähän puhuttiinkin tuossa aamupäivällä, mutta kerro toki lisää". Kertaan eilisen tapahtumat rauhallisesti ja seikkaperäisesti, ja totean lopuksi virkailijan mielestäni toimineen väärin, enkä siten siis ollut halukas maksamaan perusteetonta veroa.

Matti kertoo virkailijan näyttäneen hänelle tuota eilisen tekstini ylimmässä kuvassakin ollutta valokopiota nyt saapunen kellon pakkauksesta. Yksissä tuumin toteamme ettei paketin päälle kirjaillussa laskelmassa ole mitään järkeä, eihän se pitänyt edes paikkaansa. Tietenkin virkailija oli jättänyt näyttämättä tuon hänelle esittelemäni tilausvahvistuksen, olihan hän eilen kieltäytynyt itsekin katsomasta, lukemasta ja ymmärtämästä lukemaansa. Kertasin kuitenkin kyseisen dokumentin olemassaolon, ja mitä siinä lukee. Kuulemansa perusteella Matti totesi virkailijan todennäköisesti tosiaan toimineen väärin, pyysi hänen toimintaansa anteeksi, ja pahoitteli hukkareissuani. Ja jotta ajoa ei tulisi lisää, neuvoi hän minua tekemään tullausilmoituksen heidän nettipalvelussaan, jolloin paketti kuljetettaisiin minulle veloituksetta joko lähipostiin, tai jopa kotiin asti. Kehoittipa hän minua vielä soittamaan hänelle uudestaan mikäli verkkotullaus ei jostain syystä onnistuisi (nyt kun "tullaus oli jo aloitettu"), niin hän kyllä pitäisi huolta että saisin pakettini.

Siis mitä v***ua??!? (0_o) Matti Tuunanen on varmasti kaikkien aikojen mukavin ja asiallisin viranomainen, ja todellakin mies paikallaan! Verkkotullaus on nyt suoritettu, ja valuuttakurssieron takia verot tulivat jopa halvemmaksi kuin edellisessä kellossa. Niinpä jään nyt siis vain odottelemaan että Posti kiikuttaa paketin ovelleni... ;)

P.S. Ja se tupajäärä saisi mun puolesta istua peukaloonsa.

1 kommentti:

  1. Olipa mukava päätös ankiasti alkaneelle tarinalle! Oikeus voitti, hyvin tehty Sami ja plussat ylitarkastaja Matti Tuunaselle.

    VastaaPoista