sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Kun kumisaapaskauppias kännykän valmisti

Nyt hei vittu taas ihan oikeesti!!!

Faijan alle vuoden vanhaan karvalakki-Nokialaiseen (Asha 301) oli tullut tänään ruudulle ilmoitus saatavilla olevasta uudesta ohjelmistopäivityksestä. "Asennetaanko?" Faija vastas kyllä, softa latautui, asentui ja puhelin käynnistyi uudestaan. Lopputulos oli se, että kaikki kuuluvuustolpat katosivat, eikä puhelimella voinut enää soittaa, eikä vastaanottaa puheluja, eivätkä viestitkään kulkeneet kumpaankaan suuntaan.

Suoraan Perkeleestä olevan valikkojumpan jälkeen sain ongittua luurista esiin tiedon, että tämä "uusi" firmis-versio oli päivätty viime vuoden heinäkuulle! MitVit??!

Ajattelin yrittää suorittaa ohjelmistopäivityksen uudestaan, mutta sinä maanantaina kun Nokian ohjelmistonpäivityslogiikkaa koodattiin, oli siitä vastaava ingenjöör ilmeisesti kimpoillut keskivertoa tuhdimman dagen efterin kourissa, ja onnistunut luomaan verenpainetta oikein mukavasti kohottavan infinite loopin.

Kyseinen puhelinmalli tukee ainoastaan FOTA-menetelmää (Firmware Over The Air), eli firmiksen saisi päivitettyä vain matkapuhelinverkon yli. Päivitys tietokoneen ja Nokia Suiten, tai vaikkapa luurin kyljessä olevan muistikortinlukijan kautta eivät siis tulleet kyseeseen. Rakkine ei tue myöskään WLAN-yhteyksiä, joten sekin oli no go. No, päivitys 3G:n yli oli hiukan hankalaa, koko vimpain kun kieltäytyi liittymästä yli päätään minkään v***n valtakunnan verkkoon!

Tuskastuttavan valikkorumban jälkeen sain kuin sainkin vimpaimen vihdoin liittymään verkkoon manuaalisella operaattorihaulla. Mutta vain hetkeksi. Kuuluvuustolpat heiluivat muutaman sekunnin äärestä laitaan sporadisesti kuin se kuuluisa hullun mulkku siellä mielettömän /C:ssä. Viisi tolppaa, kaksi tolppaa, neljä tolppaa, kaksi tolppaa, ei yhtään tolppaa. Aaarghhh!

Liekö koodaajalta päässyt krapulainen värihaukotus näppikselle juuri kriittisellä hetkellä, vai onko kyseessä sittekin vain kouriintuntuva osoitus nokialaisten sysipaskasta käyttöliittymäsuunnittelusta ja "juuser ikspiriönssistä", mutta joka tapauksessa paras yllätys oli säästetty viimeiseksi.

Valikkokohta, josta päivityksen voisi YRITTÄÄ suorittaa, oli ylipäätään valittavana VAIN jos puhelin EI ollut verkkoyhteydessä. Kyllä, luit oikein. Heti, jos luurin sai vimmatun valikkojumpan ja manuaalisen operaattorihaun jälkeen liittymään verkkoon edes muutamaksi ohi kiitäväksi hetkeksi, oli tuo päivitystä tarjoava valikkokohta harmaana, mutta samalla hetkellä kun verkkoyhteys jälleen katosi, tuli valikko uudestaan valittavaksi. Tätä luonnollisesti seurasi virheilmoitus: "Päivitys ei onnistunut, ei verkkoyhteyttä." SIISMITÄVITTUA??!?

Eikä tuosta perkeleen muovisesta romusta ole edes kirjepainoksi, se kun painaa hädin tuskin sataa grammaakaan.
En oo IHAN hirveen yllättynyt, että tuon kumisaapasvalmistajan matkapuhelinbisnekset meni "snadisti" suoleen!!! Just tällä hetkellä eniten vituttaa kaikki.

Lopuksi ehdotan, että FOTA uudelleennimetään FuckYou-Over-The-Airiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti